Liguria úti tippek-Sestri Levante
Mivel az út elég hosszú Magyarországról érdemes valahol egy éjszakát eltölteni például a csodálatos Velencében ma már nagyon sok Bed&Breakfast van ahol viszonylag olcsón meg lehet szállni .Ha már ott vagyunk érdemes felfedezni a környéket és keresni egy jó kis Trattoriát ami az igazi olasz ízeket idézi fel,nem pedig a tömeg turizmusra épül.
Reggeli után érdemes is tovább kerekedni ,hisz ha időbe elindulunk a welcome italunk már a déli napsütésben élvezhetjük. Sestri Levante a város amiről épp írok,mesebeli,kicsi,kedves,hangulatos ,vendégszerető emberekkel.Egy jó tanács a szállással kapcsolatban az olasz tengerparton a három csillag ,az talán az otthoni panziók színvonalát üti meg ,úgy hogy csak óvatosan.
Ha már túl vagyunk az első napon , jöhet az első vacsora itt nem nehéz egy jó éttermet találni,mert minden annyira családias. Az első név ami eszembe jut a La Calanca étterem ,az hogy az étel mennyei az nem kifejezés. Előételnek mindenképpen Acciughe ( sült szardella) , aki nem szereti a halat ez után az is megszereti ,ez tapasztalat. Főételnek igazából én az ott töltött idő alatt mindent kipróbáltam ,bár személyes kedvencemmé a vörös tonhalfilé vált. Egy finom helyi fehér bor kiséretében természetesen.